breaking news+++++++breaking news++++++breaking news+++++++

more breaking news @ nethwork.nl/index.html

 

Het Menselijk Tekort. (Peter Giesen). 'Hebzucht' (Witteman.) 'Liegen is breinfalen' (Ton Derksen.) 'Prijsschieten met vragenlijsten''. (Sociaal-Psychologie)

Meer dan het Volkskrant Magazine en Het Vervolg van zaterdag 11 februari 2012 heb je niet nodig om De Mens te doorgronden. Die vuistdikke studieboeken kunnen dus allemaal naar De Slegte. Het verbijsterende is, en dat is beslist géén opzet geweest, dat bovengenoemde verhalen bijna inwisselbaar zijn. De onthutsende conclusie luidt: We zijn allemaal Stapel.

De godganse dag zijn we in de weer met het verwerven van Status, Bezit en Genot. Door middel van Liegen en Bedriegen, met Imponeren en Bedreigen, en voornamelijk gericht op Winst en Verlies. Eeuwig balancerend tussen de ultieme kick van Winnen en de doffe Angst van Verlies. Scoringsdrift. Haantjesgedrag. Verleiden. Jezelf mooier oppoetsen dan je bent.

We beginnen bij 'AF', maar als we lef hebben, risico's durven nemen, flink kunnen bluffen, gaan we het helemaal maken in ons leventje. Totdat we Het Monopoly hebben. De Baas van het Spul zijn. Krijtstreeppakken mogen dragen en dikke sigaren roken. De gevangenis laten we links liggen. Wij innen de huur en wij ontvangen een forse lijfrente. Wij hebben alleen maar preferente aandelen. Vlak voordat we gelukkig sterven worden we nog verblijd met een forse erfenis. Het leven lachtte ons immer toe.

Werden de karakters van Witteman en Stapel, van Rijkman Groenink, Zalm, Soros en Buffet voorgoed misvormd door het perfide Monopolyspel? Door ganzeborden? Eenentwintigen? Pokeren? Het zou kunnen. Misschien moet een sociaal-psycholoog daar eens onderzoek naar doen. Met de goeie vragen kom je immers een heel end. Moeten we overwegen die spelletjes te verbieden en waren ze voor de tere, onbedorven kinderziel in feite erger dan Call for duty nu? Wie weet.

Waarom wil een mens harder fietsen dan een ander? Verder springen? Sneller schaatsen? Een grotere auto hebben? Een mooier wijf? Meer muziek? Meer te vreten? Ha.

Dát is het. De diepste drijfveer van de mens is eten. Véél eten. Plus de wens een groot en warm hol te bezitten. Witteman's messcherpe analyse vinden we al in de eerste regels van haar column: We zouden nog steeds in grotten wonen, met alleen Euroshopper-hagelslag op ons brood, als Hebzucht ons niet tot grootse prestaties had gedreven.

Diederik Stapel zou daar direct voor één promovendus een mooi onderzoekje aan gekoppeld hebben:

Het eclatante succes van Albert Heyn wordt deels verklaard door de introductie van het opzettelijk oerlelijk en goedkoop vormgegeven Euroshopper-merk.

Hoezo Diederik? Ik wil best promoveren, maar ik begrijp het even niet.

Nou simpel toch:

'Het publiek dat vanouds bij Albert winkelt wil niet gezien worden bij Jumbo, C-1000 of de Lidl en kan zich dus onderscheiden van 'de rest' door chic te winkelen bij 'die dure' Albert, maar ook in de winkel, is er elke seconde een uitgelezen kans om je status tot duizelingwekkende hoogte op te schroeven:

'Ik hoef verdomme niet (meer) te bukken naar het onderste schap voor dat halfje Euroshopper-tarwe, maar ik ben nu in de positie om mezelf te verwennen met pain de camarque dat speciaal voor mij met de hand en met liefde en passie door onderbetaalde en overwerkte Polen, Roemenen en Bulgaren is gekneed, brood dat uren in alle rust heeft mogen rijzen, op de vloer van een echte houtoven is gebakken, en dat altijd op armhoogte voor 't grijpen ligt. Met een Euroshoppertas wil je immers nog niet dood gevonden worden. Ja, zwervers en daklozen, die worden 's morgens vroeg weleens doodgevroren in een doodlopende steeg met zo'n (lege) tas aangetroffen.'

'Albert Heyn verkoopt dus nauwelijks Euroshopper-producten, de omzet erin is vrijwel nihil?'

'Precies'

'Maar hoe gaan we het experiment vormgeven?'

'Fluitje van een cent. We maken gewoon twee winkeltjes: ééntje met die afzichtelijk lelijke en goedkope Euroshopper-producten en ééntje waar je ze niet aantreft, waar alles peperduur en crème de la crème is. We meten dan bij de kassa waar 't meeste gekocht wordt. Zo'n kassa liegt echt niet. We hoeven voor dit onderzoek dus helemaal niks uit onze duim te zuigen, dat scheelt een gigantische berg hoofdpijnverwekkend denkwerk. Je zal zien dat de winkel waar de mensen kunnen kiezen tussen 'goed en slecht, dat die winkel het beste scoort.' Het is gewoon het geheim van 'The Good the Bad and the Ugly.' De truc van Democraten en Republikeinen. God of de Duivel. Je moet kunnen kiezen. Bij voorkeur uit niet meer dan twee dingen.'

'Maar hoe is het in Godsnaam mogelijk dat die Sylvia Witteman dat Grote Geheim gewoon, 's morgensvroeg bij 't ontbijt, nog in haar roze peignoir gehuld, losjesweg uit haar laptop klopt. Hoe doet ze dat toch?'

 

'Sylvia is hunger-driven'. Ik schud die term maar even snel uit mijn mouw, maar zo'n etiket vinden ze wel geinig bij Science. Altijd bezig met ETEN. Maar wat ze (nog) niet weet of niet wil weten, dat die oerdrift alles te maken heeft met sterke en slimme mannen die in 't verleden makkelijk oerossen verschalkten. Als HoofdAanvoerder eisen dat soort mannen natuurlijk het leeuwendeel op. Mannen ook, die als vanzelfsprekend de grootste grot in Zuid claimen en om het vrouwtje vrolijk te stemmen als kadootje een fijn hardstenen aanrechtblad meenemen. En niet van de Gamma, dat spreekt.(daar heb je het weer: eten).

Het heeft ook alles te maken met Albert Heyn waar Sylvia de afgelopen weken voor een godsvermogen aan boodschappen kocht, om die verzameling Muppets maar compleet te krijgen. Verzamelen heeft alles met Eten te maken, denk aan de beukenootjes en de eekhoorntjes, met Angst (hoe kom ik de winter door?), (vandaar ook die slimme marketing-hamster, het gezellige beestje dat zo appelleert aan de diepste gevoelens van de huisvrouw), maar verzamelen heeft ook een link met Status. Kijk maar naar de oligarchen die bij bosjes oude meesters kopen en zonder ook maar met de ogen te knipperen 250 miljoen euro op tafel leggen voor een oud vergeeld doek met twee kaartspelers.' Aanzien. Beleggen. Een appeltje voor de dorst. Status en Eten dus. Daar gaat het om in 't Echte Leven.'

'Goh, wat ben jij toch knap'.

'Ach, iedereen kan het, ook jij. Gewoon je boerenverstand gebruiken, that's all. En het scheelt als je vroeger, net als ik, Monopoly gespeeld hebt.'

'Hoe zit dan dan weer?'

'Alleen met kracht, intelligentie en een beetje geluk kom je er niet. Je moet dreigen en draaien, straffen en belonen en keihard kunnen liegen.

Lees Sylvia als ze over Monopoly schrijft: ''Wat zou je nog monopolyen als je je schulden niet kon vereffenen door het ondergaan dan wel uitdelen van lijfstraffen? Als je de dobbelstenen niet onder tafel mocht laten rollen, en dan bij het oprapen zeggen 'Het waren twee zessen! Echt waar! En als je iemand die dat trucje tóch probeerde niet eens gewoon mocht aftuigen?'

'Schitterend'.

Nou ga ik dat verhaal van wetenschapsfilosoof Ton Derksen over 'Liegen is breinfalen' (Wil Thijssen) en over die Tilburgse sociaal-psycholoog (Prijsschieten met vragenlijsten' van Maartje Bakker) toch anders lezen. Grappig, dat je zelfs zinnen uit beide verhalen moeiteloos kunt uitwisselen zonder dat die artikelen onleesbaar worden. De mens is kennelijk één pot nat .

Ton Derksen over de Deventer Moordzaak: 'Een groot deel van je denkproces verloopt instinctief. Je denkt dat je slim bezig bent, dat je je denkproces volledig stuurt, maar dat is niet zo. Als jij denkt: hij zou een vleeshufter kunnen zijn en dat ga ik nu onderzoeken, gaat je brein er al stilletjes van uit: hij is het. Ook is je brein veel beter in het vinden van argumenten vóór dan tegen iets.'

Of: 'Stapel omringde zich ook nog met een selectief gezelschap van meegaande ondergeschikten - wie kritisch was werd weggebonjourd. De Nijmeegse hoogleraar Wigboldus wijst naar 'dit coconnetje', waarbij Stapel en zijn promovendus getweeën aan het onderzoeken sloegen.

Niets menselijks is officieren vreemd. Zij zoeken vooral naar materiaal dat hun oordeel bevestigt. Ook wordt willekeurig onder deskundigen gewinkeld. Niet per se de beste wordt uitgenodigd, maar degene die al bekend is en die waar voor zijn geld heeft geleverd. In de zaak Lucia de Berk heeft een statisticus enorm geblunderd. Hij werd daarna voortdurend uitgenodigd. Niet vanwege zijn deskundigheid - want er zijn veel betere statistici - maar omdat hij zo prettig overkomt. Hij won gemakkelijk van de deskundigen van de verdediging, die veel betere argumenten hadden, maar niet goed uit de verf kwamen.'

 

Ergo: Als je als man succesvol wil zijn, moet je voldoen aan de verwachtingen van de mensen die je inhuren, je moet wel slim zijn (maar zeker niet de allerbeste), je moet goed overkomen (welbespraakt, knap, type DSK), je moet mogelijke tegenstanders in een vroeg stadium opsporen en onschadelijk maken (straffen, vastbinden, in de gevangenis werpen, naar Siberië sturen, wegbonjouren, wegpromoveren), wil je tenminste in aanmerking komen voor een hogere status, dus macht, dus veel geld, idem dito mooie wijven, dure sportauto's, villa's en huizen en.... véél en lekker eten.

Uit Nijmeegs onderzoek blijkt dus dat Officieren van Justitie niet minder grote hufters zijn dan bankiers, (ook al eten zij strikt vegetarisch), het enige verschil is dat ze minder opzichtig gekleed gaan en minder in 't ooglopend graaien.

Elk mens is belust op status, erkenning, waardering, aanzien. Wetenschappers die met Stapel samenwerkten, zeggen dat hij ijdel is en gevoelig voor status. 'Hij deed zijn best indruk te maken op anderen, tot op het punt dat hij bij het uitwisselen van muziek met zijn promovendus met het interessantste wilde aankomen en dat hij opschepte dat zijn vrouw meer geld verdiende dan die van een ander.'

HOE KON HET GEBEUREN dat een sociaal-psycholoog, een man die de godganse dag bezig is met persoonlijkheid en omgeving, zichzelf niet op de snijtafel durfde te leggen? Zichzelf, zoals in de Anatomische Les, kon ontleden, tot op 't bot? Omdat macht en status corrumpeert. Je er aan verslaafd raakt. Omdat scoren en winnen een GEWELDIGE kick geeft. Vergelijkbaar met vellen van een oeros. Waarna jij met het grootste en beste stuk vlees huiswaarts mag keren. Waar dat bloedmooie wijf van je in een lome pose op een peperdure Space van Arketipo op je ligt te wachten. Verlangend opkijkend naar die slimme en sterke vent die haar gespeeld nonchalant een malse biefstuk in de schoot werpt. Zo werkt dat in de sociaal-psychologie. Vertel mij wat. Wij, allemaal, zíjn Stápel.

 

 

 

 

(Washington-DC -Hilton,19.02.2009) FDA-commissie (met o.a., de Nederlandse Bettie Voordouw, Pharmagiganten GSK en Novartis):

DR. MODLIN: Thank you. I basically heard you say that there is no recognized animal models to study human autoimmunity.


PARTICIPANT: Yes.

Inderdaad, je kunt Squalene, Polysorbaat 80 en Thiomersal niet goed testen op konijntjes, cavia's of witte muizen.

Daar heb je echte mensen en stoere kids voor nodig.

De pandemie-scenario's lagen klaar. Zowel in de USA als in Europa zouden ze -als er sprake was van een (vogelgriep)pandemie- iedereen inenten. Ook, en als eerste, de kinderen. Want die verspreiden het virus het snelst. Gelukkig voor GSK en Novartis kwam er even later een piepklein pandemietje aan. Viroloog en WHO-adviseur Ab Osterhaus had er al in Nature voor gewaarschuwd: er k o n d e n wel 20 miljoen mensen aan de Mexicaanse(varkens)griep overlijden. Osterhuis is adviseur van diverse vaccinfabrikanten.

Ab Osterhaus heeft in Parijs de Grand Prix scientific 2007 van de Fondation Louis D. ontvangen. Osterhaus is met de wetenschapsprijs onderscheiden wegens zijn onderzoek op het gebied van infectieziekten die overdraagbaar zijn van dieren op mens. De prijs van 750.000 euro deelt hij met de Britse onderzoeker John J.Skehel.

Hij is ook adviseur van Solvay die in Weesp begint met een nieuwe werkwijze om vaccins te maken via dierlijke cellen. Dat zou beter en sneller gaan dan het kweken van virussen in eieren, zoals nu het geval is.

Osterhaus heeft als viroloog een bv opgezet als spin-off bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam en bezit nog tien procent van de aandelen.

Betty Voordouw (CBG-EMEA-adviseur) studeerde ook aan het Erasmus. De man van Voordouw werkt bij farmareus Pfizer, maar zit niet in vaccins. Osterhaus werkte 16 jaar bij het RIVM, de club van Coutinho.

It's a small world after all.


Solvay Biologicals will be among the first to go into large-scale production, with a new cell-culture manufacturing facility in the Netherlands expected to begin producing vaccine in the near future. The company's cell-culture plant will provide greater production capacity and allow for a quicker response in the event of a pandemie.

Iedereen is er klaar voor. De vaccinfabrikanten staan popelend in de startblokken. Jong en oud zal er aan moeten geloven.

Griep moet. Elk najaar, vaste prik.

Graag of niet.

 

 

 

.......................(Old Takumar 28 mm, tripod, daylight, 6 MP Pentax, who wants more megapixels?)................

We hebben alles met luid gejoel en gejuich weggegooid: de singeltjes, stapels LP-s, onze videobanden, en sommigen zijn al van plan hun cd's bij het oud vuil te zetten om ze in te ruilen voor MP-drietjes... want dan kun je ook op de badkamer en op de plee en in de tuin ... overal ...OMG... We gooiden niet alleen kostbare herinneringen weg, we gooiden ook die fantastische geluidskwaliteit weg uit de zeventiger jaren. Nooit zullen we nog horen wat we toen hoorden, alleen onze kinderen, de twittergeneratie, zullen het godzijdank nooit weten, ze horen immers geen enkel verschil.

Geen wonder, verdoofd als ze zijn door het constante bombardement van de gecomprimeerde decibels op hun trommelvliezen uit de I-pod van Steve Jobs, die wat dit betreft, 'did a very a bad job'. Hij gaf ons 15 miljoen liedjes om te downloaden, maar waar is de kwaliteit gebleven?

Willen we meer of willen we beter? In eerste instantie wil de mens méér: méér eten, méér spieren, méér kleren, méér vrouwen, méér geld, méér auto's (Bernhard had er een stuk of tien [auto's], Heineken idem dito, Agassi ook en ga zo maar door). Maar je kunt maar in één auto tegelijk rijden, één pak dragen, één biefstuk eten, één vrouw beminnen... Wie méér wil, gaat lijden onder zijn hebzucht, gaat er tenslotte onder gebukt. Bezit wordt een loden last. (Het bezit van een harem lijkt me overigens ook geen pretje, mede omdat je eerst persoonlijk (je wilt natuurlijk wel weten dat 't goed gebeurt...) de bewakers moet ontmannen om al die prachtige vrouwen in de gaten te houden. Haremstress.)

We willen kwaliteit, maar kwaliteit is schaars. Hoeft echter niet duurder te zijn. Dat bleek toen ik recent voor 1 euro een videoband van Pink Floyd op de kop tikte. Live at Pompei. Een legendarisch concert (1971) strak gefilmd in een amfitheater bij Pompei.

Omdat de band in stereo was opgenomen, moest ik in de kringloop ook nog een stereo-video-recorder zien te vinden. Gelukkig komen er elke dag steeds meer voorbij. Ze kosten geen vermogen. Toen ik na een uurtje of twee pielen de band via een apparaatje en een programmaatje van de Aldi op dvd wist te branden, was ik zeer benieuwd naar de geluidskwaliteit. Die was fenomenaal. (Op videobanden, had ik ooit gehoord, zit een gigantisch groot geluidsspoor).

Mijn vrouw (gelukkig heb ik maar één) bedierf een paar dagen geleden grondig de pret door in mijn oor te fluisteren: 'Dat Pink Floyd-concert waar je uren aan hebt zitten werken- terwijl je beloofd had de trap te schilderen - ligt nu bij de Bijenkorf voor 7 euro...'

Vloekend en tierend keek ik op Amazon.com en werd a. onaangenaam verrast door de prijs (67 euro!) maar b. ook (wel een beetje aangenaam) door de slechte recensies van de 'director's cut': 'Gedateerd, opnamen van startende Saturnusraketten en tollende wereldbollen, animaties van Pompei', kortom de teneur was: 'het voegt geen ene moer toe aan de originele film'. Maar goed, voor die lousy 7 euro wilde ik dat ook nog wel eens met eigen ogen zien en met eigen oren horen.

Ze hadden helemaal gelijk die reviewers. Alleen hadden ze niets gezegd over de geluidskwaliteit. En die is op de dvd bar en boos. Inderdaad: zwaar gecomprimeerd. Want er moeten op een dvd zoveel mogelijk bits gepropt worden.We want more!: nietszeggende interviews met taartjes etende Pink Floyd-jongens, stomme animaties, betekenisloze en sfeerverpestende ruimtevaartplaatjes, liedjesteksten, en dan moet die muziek, daar waar het godbetert om draait, maar naar de achtergrond verhuizen!

Dit verhaal illustreert precies waar 't om gaat: naar kwaliteit moet je verdomd lang zoeken en verschrikkelijk je best voor doen.

Die 15 miljoen liedjes van I-tunes kunnen mij gestolen worden. Je maakt me heel blij met één krasvrije LP van Deep Purple, the Doors, of Pink Floyd, die ik dan zelf wel digitaal master.

Volgens MyFonts.com zijn er nu al zo'n 168.000 lettertypes leverbaar. Geef mij maar één goed gespatieerde JanVanKrimpen om er een mooi leesbaar boek mee te maken... In het nieuwe Open Type-formaat kun je zo'n 120.000 lettertekens stampen. Ik heb er aan 26 meer dan genoeg om alles te zeggen wat er te zeggen valt.

Ik blijf erbij: more=less.

 

 

Of course, alles wat ik beweer wordt geschraagd door wetenschappelijk onderzoek: een groter aantal keuzemogelijkheden maakt ons beslist niet gelukkiger.

Professor Barry Schwartz (Social Theory)(You Tube Google Techtalks: More is less: The Paradox of Choice) laat er geen twijfel over bestaan, des te meer keuzes, des te ongelukkiger we worden. Een simpel onderzoek met speeddating wees dit uit: als je mag kiezen uit 12 of uit 6 kandidaten, levert de 'beperkte' keuze meer matches op...

In de States hebben ze het dan ook gemakkelijk wat politieke partijen betreft. Schwartz: Helemaal geen keuze hebben is natuurlijk slecht, maar kiezen uit meer dan twee dingen is in feite niet wenselijk.

 

Dat zou ervoor pleiten het aantal partijen in Nederland drastisch terug te brengen. Het zou de betrokkenheid vergroten, het aantal mensen dat naar de stembus zou gaan, zou groter worden. Kiezen uit teveel dingen kan immers een soort verlamming teweegbrengen*, en ook als je na lang wikken en wegen toch kiest, maak je jezelf verwijten als de verwachtingen niet (helemaal) uitkomen. Had ik maar...

Het betoog van Schwartz wordt prachtig geïllustreerd door de belevenissen van Arnon Grünberg, op vakantie met zijn ouders in Duitsland. Ik lees het verhaal in de NRC van 26 januari 2012, precies een dag nadat ik het hilarische college van de professor had gevolgd:

'Veel van de zinnen die mijn moeder op vakantie uitsprak, begonnen met : 'We hadden ...' Dus: 'We hadden naar dat hotel gemoeten', of 'we hadden hier niet moeten blijven.' Maar ook: 'Ik had nooit met je moeten trouwen.'

Voor restaurants gold hetzelfde. Nadat we met veel moeite een restaurant hadden gekozen en met niet minder moeite een keuze hadden gemaakt uit de gerechten, zei mijn moeder dikwijls, als het eten was geserveerd, maar soms ook als we het eten al hadden opgegeten: 'We hadden naar dat andere restaurant moeten gaan.'

*(Die verlammingsverschijnselen ken ik wel: ik gruw van pagina's met honderden reisbestemmingen, word lichtelijk onpasselijk van die overladen programma's voor filmfestivals, maar ook een simpele VARA-gids kan me al danig uit m'n evenwicht brengen. 't Is allemaal teveel voor me. O, hadden we alleen nog maar Nederland 1 en 2, inplaats van 8 RTL-ellen...en al die functies in Word, en zelfs op die van mijn Nokia van voor de oorlog, mijn God wat moet ik er mee...ik wil gewoon een A-viertje voltikken en ik wil - in geval van nood - 112 bellen. Is dat nou teveel gevraagd?)

 

 

 

 

 

Closely Spaced Pregnancies Are Associated With Increased Odds of Autism in California Sibling Births

A second child is three times more likely to be diagnosed with autism if they are born within twelve months of their siblings, compared to those born three or more years apart, researchers from the Lazarsfeld Center for the Social Sciences at Columbia University, New York revealed in the journal Pediatrics. The investigators gathered information on 660,000 second children born in California between 1992 to 2002. (research March 2011).

 

If Google is God He gave me this link:

Maybe the missing Link...

 

High-copper mothers

Copper normally increases with pregnancy so if pregnancies are close, the next child can be more affected. High copper lowers or blocks other minerals (as zinc and iron).

 

Copper can pass to babies during pregnancy and breastfeeding, and care should be taken to avoid taking doses higher than the recommended level.

(from a blog) Mrs. R. and her 6-month-old, breast-fed baby both began to experience hair loss. The cause was a daily prenatal vitamin containing 4 milligrams of copper, far too much for this high-copper mother. (In the USA there are some 69 prenatal vitamins products for sale, all containing copper, in most cases 2 mg.)

A wellknown source of copper is the birth control pill; when a women stops with the pill and becomes pregnant soon after it, the copper level may be too high (and the iron too low). Recent American research revealed that an iron deficiency prior to the conception could be dangerous for the fetus and even after birth the development of the brain may be impaired...Surprisingly the mother doesn't have to show the signs of anemia.

So it could also be Iron. Because when you are high on copper, you are low on zinc and iron...and when there is ID, an Iron Deficiency in the fetus, there will be neural problems, that's wellknown.

(ID and untreated IDA during pregnancy have many negative consequences for the offspring and have been shown to be associated with a higher incidence of low birth weight and prematurity [14], [15], [16], [17], [18], long-term cognitive abnormalities such as language learning impairments and behavioral changes [19], [20], [21], [22], [23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35]) (Note the high amount of references to cognitive abnormalities...)

Children with ASDs have high serum copper and low plasma zinc:

The plasma zinc/serum copper ratio as a biomarker in children with autism spectrum disorders.
Faber S, Zinn GM, Kern JC 2nd, Kingston HM.

Abstract
The frequency of zinc deficiency, copper toxicity and low zinc/copper in children with autism spectrum disorders (ASDs) may indicate decrement in metallothionein system functioning. A retrospective review of plasma zinc, serum copper and zinc/copper was performed on data from 230 children with autistic disorder, pervasive developmental disorder-NOS and Asperger's syndrome. The entire cohort's mean zinc level was 77.2 microg dl(-1), mean copper level was 131.5 microg dl(-1), and mean Zn/Cu was 0.608, which was below the 0.7 cut-off of the lowest 2.5% of healthy children.


(Father reacting) 'I find this study interesting because my twins both show abnormally low levels of zinc and abnormally high levels of copper. When we started down the path of treating autism a little over two years ago we had numerous blood tests done on both to look for a variety of factors.'

The proportion of children and teens in the U.S. who have been diagnosed with a developmental disability such as autism has increased 17 percent since the late 1990s, according to a new report from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC). The reasons for the increases aren't clear, but growing awareness and increasing acceptance of developmental disabilities have probably played a big role, Boulet epidemiologist at the CDC's National Center on Birth Defects and Developmental Disabilities, says.


I think the heavy metals in the environment play a big role: copper, aluminum, barium and manganese.

That could also be the explanation why boys are more affected than girls:


Boys need a lot of zinc, girls need copper…

Wakefield's study was correct

sybrand 13 minutes ago (7:04 PM)

By SALLY BECK, Mail on Sunday
New American research shows that there could be a link between the controversial MMR triple vaccine and autism and bowel disease in children.

A team from the Wake Forest University School of Medicine in North Carolina are examining 275 children with regressive autism and bowel disease - and of the 82 tested so far, 70 prove positive for the measles virus.

Last night the team's leader, Dr Stephen Walker, said: 'Of the handful of results we have in so far, all are vaccine strain and none are wild measles.

'This research proves that in the gastrointestinal tract of a number of children who have been diagnosed with regressive autism, there is evidence of measles virus.

'What it means is that the study done earlier by Dr Wakefield and published in 1998 is correct. That study didn't draw any conclusions about specifically what it means to find measles virus in the gut, but the implication is it may be coming from the MMR vaccine. If that's the case, and this live virus is residing in the gastrointestinal tract of some children, and then they have GI inflammation and other problems, it may be related to the MMR.'

The 1998 study by Dr Wakefield, then a reader in gastroenterology at the Royal Free Hospital in North London, and 12 other doctors claimed to have found a new bowel disease, autism enterocolitis.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-388051/Scientists-fear-MMR-link-autism.html#ixzz1EMGujgz5

The CDC should have this picture. They lean back and say something about mysterious 'mytochondrial' aberrations. Isn't time for a Task Force?

 

 

Yes they are right! No, the CDC is terribly wrong!

With 3 reports linking autism exclusively to the MMR-II-vaccin, the CDC Wonder on-line tool hits a 100% score, but the figure should be 134 instead of 3 patients reported!

 

Check the VAERS-2009-files by hand:

red-encircled are the MMR-vaccines (Merck MMR-II and Proquad)

You also will find a lot of gastro-intestinal disorders, so Dr. Andrew Wakefield may be right in his observations.

When you trace down a VAERS-ID, the CDC-tool says: zero results. We checked for instance case 360061:

On the Health-blog of The Huffington Post superuser Sheldon says the CDC-wondertool is working fine. Within minutes he did generate 176 cases! That's the good news. It confirms my handcounting for the greater part.. Why the tool only is working for US-residents is a mystery up till now unresolved.

VAERS says adverse events are seriously underreported.

How can health officials IHS rely on CDC-Wonder? It's a fake.

Next:

Why males are the targets in using MMR-vaccins. Research done in 1989 (!) provides us with a promising answer.

 

 

Perchlorate, thyroid-problems and autism in California. What is the cause of autism and PDD NOS?

 

 

Reactions on MSNBC-

Connie LaNoue
Aren't these the parents that are most likely to drink bottled water from plastic containers and feed their babies from plastic nursing bottles? Science has demonstrated the danger in the thin, clear plastic bottles. Isn't it time to go back to glass?
#14 - Thu Jan 7, 2010 8:26 AM EST


Ian Blokesworth

They are also the group of people more likely to drive a Saab, drink Merlot and munch at the fromage bar, take birth control, listen to NPR and Mozart. Wait, that's it. Children exposed to NPR while in the womb have a greater chance of being autistic. (National Public Radio ed.)
Though, you need an explanation why autism strikes males ten times as much as females.
#14.1 - Thu Jan 7, 2010 2:29 PM EST

That was one year ago. Joking aside now.

 

Now read this, things get serious:

Perchlorate in explosives, rocket, fuel, fireworks and from industry is leaking into waterwells causing thyroid problems in pregnant women and in children.

 

 

The perchlorate standard is eight years in the making. In 2002, an EPA draft risk assessment found that 1 part per billion should be considered safe. Six years later, the Bush administration decided not to regulate the chemical, instead recommending that concentrations not exceed 15 parts per billion. At the time, federal scientists estimated that 16.6 million Americans could be exposed to unsafe levels through their drinking water.
Sen. Barbara Boxer, D-Calif., who has sponsored legislation to require the EPA to set a standard, said in a statement obtained by the AP that she was pleased the government was "finally going to protect our families from perchlorate."

California has the most water supplies affected - 58, according to the 2001-05 data. Many of the others are in Texas.

 

One out of 110 children born in the USA has problems in the autistic spectrum. Five years ago that was one out of 166 children. What's going on in the USA?

 

Why thyroid hormone is so important in the development of the cerebellum. (research University of Minnesota)

 

The cerebellum is still growing and developing after birth. In

human till the 12th month.

 

 

There is ovalbumin in vaccins... it could cause thyroid disease.

 

Retarded Purkinje cells in Rats with Thyroid Hormone deficiency.

 

 

Thyroid cancer is on the rise, also linked to Depleted Uranium waste.

 

You really need a lot of Thyroid hormone after birth

 

 

 

The damage of MSG to Purkinje cells

A. O. Eweka & F. A. E. Om'Iniabohs : Histological Studies Of The Effects Of Monosodium Glutamate On The Cerebellum Of Adult Wistar Rats . The Internet Journal of Neurology. 2007 Volume 8 Number 2

 

Histological effects of Monosodium glutamate (MSG) commonly used as food additive on the cerebellum of adult Wistar rats were carefully studied. The rats of both sexes (n=24), average weight of 185g were randomly assigned into two treatments (n=16) and control (n=8) groups. The rats in the treatment groups received 3g and 6g of MSG thoroughly mixed with their feeds for fourteen days, while the control rats received equal amounts of feeds without MSG added. The rats were fed with growers' mash purchased from Edo Feeds and Flour Mill Ltd, Ewu, Edo State and were given water liberally. The rats were sacrificed on day fifteen of the experiment. The cerebellum was carefully dissected out and quickly fixed in 10% buffered formaldehyde for routine histological study after H&E method. The histological findings after H&E methods indicated that the treated sections of the cerebellum showed disruption of the Purkinje and granular layers, sparse granular cell distribution, cellular degenerative changes in the granular layer with the group that received 6g of MSG more severe. These findings indicate that MSG consumption may have some deleterious effects on the cerebellum of adult Wistar rats at higher doses and by extension may affect the functions of the cerebellum and may lead to tremor, unstable and uncoordinated movement, and ataxia.

The safety of MSG's usage has generated much controversy locally and globally. In Nigeria, most communities and individuals often use MSG as a bleaching agent for the removal of stains from clothes. There is a growing apprehension that its bleaching properties could be harmful or injurious to the body, or worse still inducing terminal diseases in consumers when ingested as a flavor enhancer in food. Despite evidence of negative consumer response to MSG, reputable international organizations and nutritionist have continued to endorse MSG, reiterating that it has no adverse reactions in humans. Notably of such is the Directorate and Regulatory Affairs of Food and Drug Administration and Control (FDA&C) in Nigeria, now NAFDAC has also expressed the view that MSG is not injurious to health..

MSG has a toxic effect on the testis by causing a significant oligozoospermia and increase abnormal sperm morphology in a dose-dependent fashion in male Wistar rats 6. It has been implicated in male infertility by causing testicular hemorrhage, degeneration and alteration of sperm cell population and morphology 7. It has been reported that MSG has neurotoxic effects resulting in brain cell damage8, retinal degeneration, endocrine disorder and some pathological conditions such as addiction, stroke, epilepsy, brain trauma, neuropathic pain, schizophrenia, anxiety, depression, Parkinson's disease, Alzheimer's disease, Huntington's disease, and amyotrophic lateral sclerosis 9.

6. Onakewhor JUE, Oforofuo IAO, Singh SP. Chronic administration of Monosodium glutamate Induces Oligozoospermia and glycogen accumulation in Wister rat testes. Africa J. Reprod Health 1998; 2(2): 190- 197. (s)

7. Oforofuo IAO, Onakewhor JUE, Idaewor PE. The effects of chronic admin of MSG on the histology of the Adult wister rat testes: Bioscience Research Communications. Vol 9, No. 2, June (s)

8. Eweka AO, Adjene JO. Histological studies of the effects of monosodium glutamate on the medial geniculate body of adult Wister rat. Electron J. Biomed. May 22, 2007. (s)

9. Adrienne S: The Toxicity/Safety of MSG; A study in suppression of information. Acct. Res. 1999. 6(4): 259-310. (s)

 

Controls

3 grams of MSG

6 grams of MSG

The histological findings after H&E methods indicated that the treated sections of the cerebellum showed disruption of the Purkinje and granular layers, sparse granular cell distribution, cellular degenerative changes in the granular layer with the group that received 6g of MSG more severe.

Read this for the cognitive role of the cerebellum:

Gottwald B, Wilde B, Mihajlovic Z, Mehdorn
HM. Evidence for distinct cognitive deficits
after focal cerebellar lesions. J Neurol
o Neurosurg Psychiatry 2004; 75:1524-1531


Dyslexie

Prof Rod Nicolson en dr Angela Fawcett, beiden van de universiteit van Sheffield, concentreren zich op de rol die de kleine hersenen - het cerebellum - spelen bij deze aandoening. De kleine hersenen zijn van belang bij het automatiseren van allerlei mototische vaardigheden en het was Fawcett en Nicolson opgevallen dat dyslectische kinderen vaak een wat onhandige motoriek hebben. Ze ontdekten dat dyslectische kinderen moeite hebben met taken als het staan op een been of het lopen over een evenwichtsbalk: als ze dat moeten combineren met afleidende taken als het terugtellen vanaf honderd, blijven ze beduidend minder goed in evenwicht dan niet-dyslectici.
Ook het onderzoek van John Stein, hoogleraar fysiologie bij de Oxford Dyslexia Unit in Oxford, lijkt te wijzen op een cruciale rol van de kleine hersenen. Hij ontdekte dat dyslectische kinderen moeite hebben om bewegende voorwerpen nauwkeurig te volgen. Hun oogbewegingen zijn wat slordiger en wat schokkeriger dan van andere kinderen, en Stein vermoedt dat ook hier een automatiseringsprobleem aan ten grondslag ligt. De 'motorische slordigheid' van de oogspieren zou de reden zijn waarom dyslectische kinderen de woorden en letters vaak op een hoopje, of dwars door elkaar waarnemen.

And then there is stress. And CRF.

Dutch Research (RUG) Jerome Swinny et al.

Corticotropin Releasing Factor (CRF) en de rol van
aanverwante neuropeptiden in de kleine hersenen, het cerebellum.

CRF speelt een belangrijke rol bij stress. Bij stressvolle situaties komt CRF vrij in een deel van de hersenen -de hypothalamus- en veroorzaakt daar de zgn. stressreaktie met als kenmerken o.a. verhoogde bloeddruk, versnelde hartslag en toename van zweetproductie.
De klimvezel vormt ongeveer 1500 synaptische contacten op de dendrieten van één Purkinje cel. Purkinje cellen hebben een sterk vertakte dendrietboom, de grootste van alle zenuwcellen. Die dendrietboom ontwikkelt zich bij zoogdieren pas na de geboorte.

In comparison to other brain structures, the cerebellum undergoes a protracted and belated developmental profile, resulting in a large component of development
occurring postnatally. In humans, the development of the cerebellum (and particularly the proliferation of future granule cells as indicated by the increase in DNA-P) starts
in the last trimester of pregnancy and continues into the first year of life

(Dobbing and Sand, 1973).

Tijdens de postnatale ontwikkeling komen CRF en het nauw verwante urocortin in wisselende hoeveelheden voor. In dit proefschrift wordt aangetoond dat de plaats en
het moment van de aanwezigheid van CRF en urocortin gekoppeld is aan specifieke ontwikkelingsstadia en de daarmee samenhangende motorische ontwikkeling. Zowel
CRF als urocortin zijn aanvankelijk diffuus verspreid in de kleine hersenen. Op latere leeftijden komen ze voornamelijk voor in het achterste deel van de kleine hersenen, het vestibulocerebellum, dat een belangrijke rol speelt bij het evenwicht.

Bij het onderzoek zijn ook kweken van hersenplakjes gebruikt om aan te tonen dat CRF en urocortin een direct effect hebben op Purkinje cellen. Het blijkt dat korte, onderbroken expositie de uitgroei van dendrieten stimuleert. Bij constante blootstelling
van CRF en urocortin vindt een remming in de ontwikkeling van de Purkinje cel dendrietboom plaats. Er worden veel minder vertakkingen gevormd en er ontstaat een "kale boom" terwijl bij afwisselende blootstelling aan CRF en urocortin een sterke groei optreedt van de Purkinje cel dendrietboom, met meer vertakkingen.

In chapter 6, we explore the hypothesis that CRF and urocortin actively contribute to
Purkinje cell dendritic growth and differentiation using organotypic slice cultures.
Using cerebellar slice cultures of rats from PD 8, we showed that both CRF and
urocortin have a potent effect on Purkinje cell dendritic differentiation. Intermittent
exposure of the slices to CRF and urocortin (12 hours per day for 10 days in vitro)
enhanced dendritic outgrowth and elongation whereas continuous exposure of the
slices to the peptides inhibited growth.

Conclusion: With more, constant stress, also after birth, there wil be less growth of the Purkinje cells, the dendrite tree.

So there could be more causes for autism and PDD NOS-diseases:

Perchlorate, MonoSodiumGlutamate (Vetsjin), ovalbumin, thyroid diseases, stress...

 

Science has to give the answers. As soon as possible.